Kalandok Afrikában

Kongó utazás

Közép Afrika országait mindig is csodáltam. Ezek azok az országok, ahol hihetetlenül érdekesen élő népcsoportok vannak, elképesztő ételeket esznek és durva helyeken laknak. Amikor a Kongó utazás terve felötlött bennem, akkor semmilyen koncepcióm nem volt arra vonatkozólag, hogy a miként is fogok oda eljutni egyedül. De szerencsémre kicsit egyszerűbbé vált minden, amikor egy baráti társasággal buliztam a városban és az egyikük azt mesélte, hogy a legénybúcsú keretében elutaznak Afrikába. Na, itt felcsillant a szemem és másnap, amikor kijózanodtunk, leültem a barátommal, hogy ezt átbeszéljük.

Kongó utazás évvégén

Miután Afrikában, pláne az Egyenlítő mentén mindig meleg van, itt nem számít mikor akarsz utazni. Viszont az az utazási iroda, amelyik a Kongó utazás programot szervezi, ők november végére és december elejére szervezték az útjukat. Amikor rákérdeztem, hogy meséljen az útról és az azt szervező irodáról egy kicsit, akkor egy sztori hullám indult el, mert a srác fanatikusan sokszor utazott már velük, és annyi élménnyel tért mindegyikről haza, hogy nem győzte őket felsorolni.

Kongó utazás bulizó barátokkal

Amikor szerettem volna a részletek felől érdeklődni, először is azt javasolta, hogy nézzem meg a kulunlegesuticelok.com honlapját, mert ott találok meg minden alapinformációt, többek között a Kongó utazás programmal kapcsolatban is. Amikor ezt átnéztem, akkor azt javasolta, hogy szánjak rá legalább 3-4 órát egy beszélgetésre, mert a laptopján rengeteg képet és videót fog majd mutogatni, ráadásul lesznek olyan igazi helyi speciális dolgok is amiket hazahoztak és azokat is szeretné megmutogatni. A Kongó utazás az egy olyan újabb kaland, amire már évek óta számított, hogy elindítja az iroda egyszer és amikor meglátta, hogy itt felvették úti célnak, nem volt egy perc gondolkodási ideje sem, hogy azonnal jelentkezzen.

Ezután találkoztunk mi a bulizáson, és derült ki, hogy összesen öten akarnak jönni, és ez lenne egy felejthetetlen legénybúcsú is egyben. Megismerve ezt a csapatot, nem volt egy szemernyi kétségem sem afelől, hogy csatakozom hozzájuk és a Kongó utazás lesz az én következő nagy kalandom. Miért is ragaszkodtam ahhoz, hogy velük menjek? Megmondom őszintén. Azért mert egyrészt egyedül nagyon nem szerettem volna menni, hiába csoportos út, azért csak jobb és biztonságosabb, ha vannak ismerősök veled, másrészt megnyugtató egy Kongó utazás során, hogy olyan ember is van velünk, aki ezzel az utazási irodával már többször utazott és rengeteg élménnyel tért vissza. Ez számomra kimerített az összes olyan kritériumot, amely ahhoz kellett nekem, hogy a megfelelő komfortzónában maradjak, és ne érjen semmilyen meglepetés.

Így én is jelentkeztem tőlük függetlenül az utazásra és beleástam magamat olyan weboldalalakba és könyvtári könyvekbe, amelyek Kongóról és az ott élőkről szólnak. Úgyhogy amikor a hónap végén nekiindulunk a barátokkal, akkor én is vezethetném akár a csapatot.